top of page
  • hartmandivision

Hvordan kan du spare tid på rengøring

Gør din dagligdag nemmere med disse rengøringstips.

 

Rengøring kan være besværligt og tidskrævende, men det endelige resultat - et rent hus eller lejlighed - er helt sikkert det værd.


Brug disse råd på eget ansvar. Det er vigtigt, at du husker, at selvom rådene er gode, så er det dig, der kender din situation bedst. Så brug din sunde fornuft og tænk over, hvordan du bedst kan bruge dem i din hverdag.

 

1. Lav en rengøringsplan.

For at spare tid på rengøringen, start med en plan, som du kan bruge hver gang, du gør huset eller lejligheden ren. Arbejd med et rum ad gangen, start og slut på samme sted for hvert rum. Når du gør det samme hver gang, du gør rent, bliver det en rutine og reducerer den tid, det tager.


2. Ryd op og organiser.

Inden du overhovedet begynder at rengøre, giv dig selv 10 minutter til at gå fra rum til rum og rydde op i rod. Mens du samler hvert element op, overvej om du skal lægge det væk, smide det ud eller donere det. Hvis du har tøj liggende rundt omkring, beslut om du skal opbevare det i dit skab, smide det i vasketøjskurven eller starte vaskemaskinen, mens du rengør resten af huset. At have en plads til alt hjælper med at gøre processen meget hurtigere.


3. Saml alle dine rengøringsartikler.

Opbevar alle rengøringsprodukter, som du har brug for på et sted, det gør det meget nemmere, når du skal bruge dem. Du spilder ikke tid på at lede efter produkterne, mens du rengør, og behøver ikke bekymre dig om at samle dem, før du rengør næste gang.

 

Samlede rengørings produkter i et net
Billede fra Pixabay

 

 

4. Start rengøringen fra toppen.

Når du begynder at rengøre et rum fra top til bund, eliminerer du risikoen for overflødigt arbejde, da støv falder ned fra toppen af højere genstande og ned på lavere overflader. At rengøre fra venstre til højre sikrer også, at du rengør hele rummet i stedet for at spot-rense fra sted til sted.


5. Fjern løse hår fra dine kæledyr.

Brug en fnugrulle på bløde overflader og lampeskærme for at fjerne løse kæledyrshår. Tør tæpperne af med en fugtig gummiskraber, inden du støvsuger. Du kan også iføre dig gummihandsker og køre dem over overfladerne på dine møbler for at fange løse kæledyrshår.


6. Udnyt støvsugeren fuldt ud.

Udover at bruge støvsugeren til at rengøre tæppebelagte gulve, kan en støvsuger også hjælpe med at rengøre svært tilgængelige steder som køkkenskabe. Når det er tid til at støvsuge gulvene, så gør det i lange rækker for at rengøre mere effektivt.


7. Tør spejle og glas af.

Brug en fugtig mikrofiberklud, efterfulgt af en tør klud, til at tørre alle spejle og glasoverflader af.


8. Desinficér bordplader og overfladeområder.

Brug desinfektionsmidler til at tørre hårde overflader af, især dem der kan overføre bakterier til folks fingre og ansigter. Er du løbet tør for desinfektionssprays og klude? Spar dig selv for turen til supermarkedet med en hurtig, nem og billig gør-det-selv-løsning. Lav en ufarlig desinfektionsopløsning ved at blande 1/4 til 1/2 kop hvid eller æblecidereddike med 1 kop vand.


9. Fjern mad- og drikkepletter med disse rengøringsfif.

Bland bagepulver med vand og skrub med opløsningen for at fjerne vanskelige pletter eller opbygning. For at fjerne genstridigt snavs i mikrobølgeovnen, sæt en kaffekop fyldt med vand i mikrobølgeovnen og varm den op. Efter den er kogende varm, tør mikrobølgeovnen ren. Rengør eventuelle spild på sofaen forsigtigt med baby wipes.

 


Tommelfinger giver ok tegn
Billede fra Pixarbay

10. Rengør dine vinduer og vinduesbehandlinger.

For at rengøre vinduerne hurtigt og effektivt, brug en vinduesskraber. Tør først vinduerne af med en klud dyppet i vand og opvaskemiddel, og brug derefter vinduesskraberen. Dette forhindrer striber og er hurtigere end at tørre af med køkkenrulle.


11. Frisk badeværelset op med disse nemme gør-det-selv-løsninger.

For at fjerne vandmærker på rustfrit stål, tør med håndsprit eller babyolie.

For at holde toilettet rent, hæld 1 kop hvid eddike og 2 spiseskefulde bagepulver i skålen. Lad det bruse i et par minutter, skrub skålen og skyl derefter.

For at rengøre fliser, bland 1 del hvid eddike og 2 dele koldt vand i en flaske, spray over fliserne, vent 30 sekunder og tør derefter af med en fugtig klud.

For at rengøre fugerne for snavs, skrub med en blanding af 1/2 kop bagepulver og 2 kopper vand og tør derefter rent.


12. Fej, og derefter mop.

Fej køkken- og badeværelsesgulvene. Begynd at moppe fra det fjerneste hjørne af rummet og arbejd dig baglæns mod døren (dvs. mop ikke dig selv ind i et hjørne). Skyl moppen hver gang du har afsluttet et 3 x 3meter område.


13. Glem ikke at regelmæssigt vaske dine rengøringsredskaber.

En ofte overset del af at rengøre huset er at vedligeholde dine rengøringsredskaber. At bruge en beskidt moppe eller en støvsuger med en fuld pose er meget mindre effektivt, og du vil ende med at bruge mere tid på at forsøge at gøre rent end at gøre rent.28 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page